23 Mayıs 2016 Pazartesi

MAGNOLIA PUDDING

HERKESE MUTLU HAFTALAR :)

Herkese Merhaba !
Diliyorum ki herkes iyidir , herkesin sağlığı sıhhati yerindedir.
Uzunca bir süredir yapmayı planladığım paylaşmak istediğim bir tarif vardı aklımda, bugün bunu hayata geçirmek istedim.
Gerçekten çok çok hafif bir tatlı.
Hiç bir şekilde rahatsız olmayacağınız ölçülerde.
Kesinlikle tatlı sevmeyen biri bile bayıla bayıla yiyebilir.
Dilediğiniz , yakıştırdığınız her türlü meyve ile yapabilirsiniz.
Çoğunlukla çilek ve muzu tercih ediyorlar.

Daha fazla uzatmadan bu güzel lezzete geçiş yapalım :)

MAGNOLIA PUDDING

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağından iki parmak az toz şeker
Bir çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kutu çiğ süt kreması
Vanilya özütü
1 paket bebe bisküvisi veya burçak
Dilediğiniz meyveler

HAZIRLAMA
Süt , şeker , tuz , yumurta sarısı , un , nişastayı bir tencereye koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Tencereyi ocağa alıp orta ateşte muhallebimiz kıvam alıp kaynayana kadar pişirelim.
Bu işlemden sonra ocaktan alıp içerisine vanilya ve kremayı ekleyip çırpalım.

Kabuk tutmaması için ara ara çırparak hafifçe soğuması için bir kenara alalım.

Bisküvileri rondo yardımı ile kum haline getirelim.


Meyveleri kesip hazırlayalım.
Kaseye öncelikle biraz muhallebiden koyalım.

Üzerine kum haline gelen bisküvimizden serpip kenarlara meyvelerimizi dizelim.

Son olarak tekrar muhallebi koyup biraz daha bisküvi serpip servise alalım.
Malzemelerimiz bitene kadar bu işlemleri tekrar tekrar gerçekleştirelim.

Muhallebiler tamamen oda sıcaklığına gelince buzdolabına dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun....


Mutlu günlere :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder