14 Kasım 2015 Cumartesi

FRAMBUAZLI CHEESECAKE


HERKESE KOCAMAN BİR MERHABA
Tekrar herkese merhabalar yazımı okuyan , okumayan herkese. Bugünkü yazımda başlıktan anlayacağınız üzere yine tarif üzerine olacak. Benimde sevdiğim, çevremdeki kişilerin de severek yediği "Ya nasıl güzel olmuş tarifini verebilir misin" dediği bir cheesecake tarifi yazacağım. Umuyorum ki sizler de beğenir ve denersiniz. Tarife geçiyorum;

*FRAMBUAZLI CHEESECAKE*

MALZEMELER

Alt Taban İçin;
2 paket burçak bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt

Ara Kreması İçin;
500 gr labne peyniri (İsteğe bağlı krem peynir veya mascarpone kullanabilirsiniz)
1 paket çiğ krema
4 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
1 cimdik tuz
4 yemek kaşığı un
2 paket vanilya

Üst Sosu İçin;
200 gr frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su
1 paket vanilya

HAZIRLAMA
Öncelikle dondurulmuş frambuaz veya çilek böğürtlen de olabilir , ister taze olarak ister dondurulmuş olarak 200 gr şeklinde bir kaseye koyuyoruz
Üzerine 5 yemek kaşığı şeker ekliyoruz.
1 su bardağı suyu da ilave edip karıştırıp buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
Sonrasında alt tabanı hazırlamaya geçiyoruz.
2 paket burçak bisküviyi rondo yardımı ile toz haline getiriyoruz. Rondonuz yoksa bunu bir su bardağı altı ile yada havanda döverek toz  haline getirebilirsiniz.
4 yemek kaşığı tereyağını eritip toz haline gelmiş bisküvilerin üzerine döküyoruz aynı zamanda yarım çay bardağı sütü de ekleyip güzelce kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Sonrasında önceden yağlamış olduğumuz herhangi bir boyutta kullanabileceğiniz kelepçeli kalıba bisküvili karışımı güzelce seriyoruz , ister eliniz ile isterseniz kaşığın ters yüzü ile düzeltebilirsiniz.
Onu da buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
Geçiyoruz ara kremaya , labne peyniri ve kremayı karıştırma kabına alıp güzelce bütünleşene kadar çırpıyoruz.
4 yumurtayı tek tek ilave edip çırpıyoruz, + 1 yumurtanın sarısını da ekleyip 4 dakika çırpıyoruz.
1,5 su bardağı toz şekeri ve 1 cimdik tuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
4 yemek kaşığı unu ve vanilyayı ekleyip 4 dakika güzelce karışına kadar çırpıyoruz.
Kalıbı buzdolabından çıkarıyoruz kenarlarını alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
Kalıptan daha büyük bir tepsinin içine kalıbı koyuyoruz.
Kremayı alt tabanın üzerine döküyoruz ve tezgaha hava kabarcıklarının yok olması için eşit bir kabarma sağlaması için tepsiyi vuruyoruz.
Önceden ayarladığımız 200 derece fırına tepsi ile beraber kalıbı koyuyoruz ve tepsiye su koyuyoruz ki buhar yapması kremanın çatlamaması için.
200 derece 10 dakika pişiriyoruz, sonrasında 160 dereceye indirip bir 15 dakika daha pişiriyoruz toplamda 25 dakika pişiriyoruz.
Pişirme aşamasında kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz.
Pişirme dakikasını tamamladıktan sonra fırının ayarlarını kapatıp 1 saat fırının içinde, fırının kapağını hiç açmadan dinlendiriyoruz.
1 saat sonrasında çıkarıyoruz ve tezgaha alıyoruz.
Üst sosunun yapımına geçiyoruz.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz frambuaz, su ve şeker karışımını bir küçük tencereye alıyoruz.
Biraz karıştırarak orta ateşte kaynamasını sağlıyoruz.
Kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı su yardımı ile açıp sübyesini hazırlamış oluyor ve kaynayan frambuazlara ekliyoruz.
Bir süre sonra hemen koyulaşmaya başlamış oluyor ve ideal kıvamı yakaladığımız zaman ocağın altını kapatıyor ve vanilyayı ilave ediyoruz.
Bu karışımı kalıbımıza döküp güzelce yayıyoruz ve tezgahta soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra buzdolabına koyup bir gece bekletiyoruz ve ertesi gün servise alıyoruz.

Afiyet Olsuun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder