21 Kasım 2015 Cumartesi

MERCİMEK ÇORBASI


HERKESE MERHABALAR
Şimdiki yazım basit bir mercimek çorbası üzerine olacak , yapımı gayet kolay herkesin yapabileceği basitlikte. Dilerim hoşunuza gider ve denersiniz. Hemen tarife geçelim;

MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 küp şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Pul biber
Nane
Sumak

HAZIRLAMA
Önceliğimiz mercimeği güzelce yıkayıp süzmek olacak.
Soğan , patates ve havucu gelişi güzel orta boy parçalar halinde doğrayıp tencereye koyalım.
Zeytinyağı ve şekeri ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Yıkanmış olan mercimeği de tencereye ilave edip birazda öyle kavuralım.
Et suyunu veya suda çözdürdüğünüz et suyu bulyonu tencereye koyalım ve üzerine ilave edeceğimiz kadar suyuda ilave edip malzemeleri pişmeye bırakalım.
Malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra ( piştiğini karışımın ağırlaşmasından da anlayabilirsiniz) ocağın altını kapatıp blendar yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar eziyoruz.
Tamamen bir pürüzsüzlük elde edince tekrar ocağın altını açıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynama gerçekleşince ocağın altını kapatıp servise geçiyoruz.
Servis yaparken üzerine tereyağı eritiyoruz.(İsteğe bağlı)
Tereyağını küçük bir tencereye alıyoruz.
Üzerine pul biber, sumak, nane , karabiber ilave ediyoruz ve yağın kızmasını bekliyoruz.
Tamemen kızdıktan sonra çorbanın üzerine döküp servise alıyoruz.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder