24 Kasım 2015 Salı

YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ

HERKESE MERHABALAAR
Şimdiki yazımda basit ama bir o kadar güzel, kahvaltılarda tercih edilebilecek yumuşacık olacak bir açma tarifi vereceğim. Dilerim hoşunuza gider hemen tarife geçiyorum :)

YUMUŞAK AÇMA TARİFİ

MALZEMELER
Yarım paket maya
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı muskat
Susam
Çörekotu
Mavi haşhaş
1  yumurta sarısı


HAZIRLAMA
Öncelikle mayayı ve şekeri ılık su ile açıyoruz ve kabarması için 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Derin bir kaba unu alıyoruz tuzu ekleyip , rendelenmiş muskatı ilave edip harmanlıyoruz.
Ortasına bir çukur açıp yağı ekleyip , yumurtaları kırıp ve beklettiğimiz mayayı ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
Karıştıktan sonra yoğurmaya geçiyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz bunun için yoğururken un ekleyebilirsiniz.
Kulak memesi kıvamına gelince streçfilm ile üzerini kapatıp 1,5 saat mayalanması için bırakıyoruz.
Mayalandıktan sonra şekil vermeye başlıyoruz.
Aynı boyutta iki adet bezeler alıp uzun şeritler halinde elimiz ile tezgahta açıp sonrasında birbirine doluyoruz ve simit şekli veriyoruz.
Hamuru bu şekilde tamamladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hepsini diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı susam , çörekotu , haşhaş serpiyoruz.
180 derece önceden ısıttığımız fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkarttıktan sonra üzerlerine kurumaması ve daha yumuşak kalması için elimiz ile su sıçratıyoruz.
Servise alıyoruz.

Afiyet olsuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder