11 Ocak 2017 Çarşamba

Porsiyonluk Mini Çilekli Pastacıklar

HERKESE MERHABA 

Tekrar Merhaba !
Nasılsınız bugün ?
Dilerim ki herkes iyidir.
İyi olmaya çalışın , yeni doğmakta olan kötüyü bile iyiye yöneltin.
Diliyorum ki her şey güzel olacak .

Her paylaştığım yazımda artık biraz daha sık paylaşım yapacağım , yoğun olduğum için pek fazla ilgilenemiyorum ama artık daha fazla ilgileneceğimden bahsediyorum ama bir türlü olmayıp ters tepiyor söylediklerim :)
Artık bir şey söylemeyip akışına bırakacağım bu arada mini bir kitleye hitap ediyor bile olsam zaman ayırıp okuduğun için sana çok teşekkür ederim demek istiyorum :)
Hadi geçelim asıl konuya ;

Sooon zamanların en popüleri ,göze en güzel geleni de bu tarz mini pastalar oldu hiç şüphesiz.
Bende tatlı bir tarif deneyimleyip paylaşmak istedim , geçelim tarifimize ;

Mini Çilekli Pastacıklar

MALZEMELER

Pandispanya için;

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
10 gr vanilya
1/2 kakao
2 cimdik tuz

Krema için;

1/2 litre süt
2 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
5 gr vanilya
2 adet yumurta
Bir cimdik tuz

Arası ve süslemesi için;

Çilek
Muz
Oreo


HAZIRLAMA
Öncelikle kremamızı hazırlayalım.
Sütü kaynatıyor.
Süt kaynarken yumurta , toz şeker , tuz ve unu küçük bir sos tenceresine alıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Bu işlemden sonra kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalar kesilmeyecek şekilde karışıma ilave ediyoruz ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynamasını bekliyoruz.
Kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağını ve vanilyasını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi de pandispanyamıza başlayalım.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım , ayrı ayrı karıştırma kaplarına alalım.
Sarısına toz şekeri , yağı ekleyip çırpalım.
Ardından tuz ve sıcak su hariç geri kalan malzemeleri ekleyip çırpalım.
Yumurta beyazlarına da bir cimdik tuz ekleyip mereng yaparcasına köpürene ve sabit kalana kadar çırpalım.
Diğer karışımımız çok katıysa sıcak su takviyesi yapabiliriz.
Köpürtmüş olduğumuz yumurta beyazlarını karışımımız ile yavaş yavaş yedirerek buluşturalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı eşit miktarda yayalım.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25-28 dakika kadar pişirelim.
Pandispanya piştikten sonra soğumaya alalım.
Soğuduktan sonra kalıp yardımıyla veya bir bardak , kase yardımıyla mini tabanlar oluşturalım.
Soğuttuğumuz kremamızı sıkma torbasına alıp tabanlara sıkalım .
Muzları tam ortaya çilekleri yanlara dizelim.
Azıcık daha krema sıkalım.
Üst tabanlarını kapatalım ve biraz krema sıkıp orasına çilek yerleştirip , oreo kırıntıları yerleştirelim.

Şimdi bir fincan kahve ile servise alabiliriz.

Afiyet olsun :)


Herkese güzel günler dilerim efendim :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder