18 Ocak 2018 Perşembe

Nar Taneli Kısır

HERKESE SELAMLAR

Yeniden Merhaba !
Yılbaşında soframı renklendirmeye yardımları bulunan nar taneli kısır tarifi ile beraberiz.
Kısırı ve kısırın türlerini kısacası bulgurlu şeyleri seven biriyim yapması da çok pratik oluyor.
Lezzet konusuna gelirsek , bu zamana kadar benim için hiç sınıfta kalmadı :)

Nar Taneli Kısır

MALZEMELER

1,5 su bardağı ince köftelik bulgur 
2,5 su bardağı sıcak su
2 küçük boy salatalık
10 adet cherry domates
5 yaprak ıceberg marul
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir avuç nar tanesi
4 adet küçük boy kornişon turşu
Tuz
Karabiber
İsot
Pul biber
Sarımsak tozu
Sumak
Nane

HAZIRLAMA

Öncelikle bulguru bir tencereye alıp sıcak suyunu döküp demlenmeye şişmeye bırakmak üzere kapağını kapatıp 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Bulgur demlenirken o sırada salatalığı , domatesleri ve marulu doğrayıp bir kenara alıyoruz.
Bulgur tamamen suyunu çektikten demlendikten sonra üzerine salçasını ekleyip yoğuruyoruz.
Limon , zeytinyağı , nar ekşisi ve baharatları da ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
Doğramış olduğumuz salatalık , domates ve marulu da ilave edip karıştırıyoruz.
Bir servis tabağına marul yaprakları koyup kısırımıza elimizde yuvarlak şekiller vererek diziyoruz.
Üzerine kornişon turşuları kesip koyuyoruz.
Nar tanelerini kısırların üzerine serpiştiriyoruz , dilerseniz kısırın içine de nar koyabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder