19 Şubat 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

HERKESE MERHABA 

Bunu okuyan herkese kocaman bir Merhaba!
Nasılsınız ? Diliyorum ki iyisinizdir , iyi değilseniz bile iyi olmak için çabalamanızı umarım.
Kış sofralarının benim için vazgeçilmezi elbette kereviz.
Faydalarını saymakla bitmeyen kereviz anlatmakla bitemeyecek kadar sağlıklı bir besin.
Çorbası , salatası , türlü türlü yemeği , kızartması ne yaparsanız yapın çok lezzet dolu oluyor.

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz 

MALZEMELER
3 orta boy kereviz
1 küçük ayva
1 büyük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 büyük portakal
2 limon
1 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz , karabiber, pul biber 

HAZIRLAMA
Orta boy bir kaba soğuk su koyup içerisine bir limonun suyunu sıkıyoruz.
Kerevizleri güzelce temizleyip ortadan ikiye ayırıp, çanak şeklini alacak kadar oyuyoruz ve kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.

Bir tavaya zeytinyağını ekliyoruz.
Küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Küp küp doğradığımız patatesi ,havucu ,ayvayı ve kerevizin oyduğumuz kısımları soğana ilave edip kavuruyoruz. Tuz , karabiber ekliyoruz
Kereviz çanaklarını tencereye yerleştiriyoruz.
Kavurduğumuz sebze karışımıyla çanakları dolduruyoruz.

Bir portakalın yarısının suyunu sıkıyoruz diğer yarısının da kabuklarını soyup halka halka doğrayıp çanakların üzerine kapatıyoruz.
Kalan sebze karışımını tencerenin etrafına koyuyoruz.
2 su bardağı su ekliyoruz.

Sıktığımız portakal suyuna bir limonun suyunu sıkıp kerevizlerin üzerlerine gezdiriyoruz.
Tencereye defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte 25 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra kereviz yapraklarını üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatıp beş dakika dinlendirip servise alıyoruz.

İsteğinize göre baharatlandırabilirsiniz.


Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder