28 Mart 2016 Pazartesi

TUZLU ÇUBUK CHESTER

MERHABALAR !

Umarım ki herkes azıcıkta olsa iyidir. Son dönemlerde maalesef ki ülkemizde yaşanan üzücü olaylar sebebiyle haliyle herkeste istemsizce bir burukluk var.
Bir umut ile diliyoruz ki , diliyorum ki herşey artık bir yoluna girer ve kötü haberler almak zorunda kalmayız.
Her zaman sık sık paylaşımlarda bulunmak istesem de nitekim zaman zaman hiç canım istemiyor veya ertelemek zorunda kalıyorum.
Elimden geldiğince inşallah zaman ayıracağım.
Gelelim bugünkü yazıma;
Bir çok kişinin sevdiği bir tarif olacak , doğum günlerinde ve özel çoğu günde tuzlular tatlılar daha bir çok çeşitliliği seven bir milletiz. Yani bence öyleyiz :)
Bu tarz tatların seveni çok oluyor bende bir denemek istedim ve inanın dışarda hazır satılanlardan bin kat daha güzel oldu.
Çok daha  uzatmadan hemen bu güzel ve bir o kadar herkesin yapabileceği tarife geçelim :)

TUZLU ÇUBUK CHESTER

Malzemeler
125 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pekmez
Çörekotu , susam , haşhaş

HAZIRLAMA
Oda ısısındaki tereyağı , zeytinyağı , su , sirke , yumurta, tuz , şeker bir kaba alınır ve güzelce birleştirilir.
Azar azar un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
5 dakika kadar buzdolabında bekletilir.
Yağlı kağıt gerekli boyutlarda kesilir.
Dinlenilen hamur yağlı kağıt üzerine konur üzerine tekrar yağlı kağıt kapatılıp istenilen boyutlarda açılır. Ne çok kalın ne çok ince.
Bu şekilde açmak zorunda değilsiniz ama bu yöntem ile hamura zarar vermeden pürüzsüzce açmış oluyorsunuz.
Yumurta ve pekmezi çırpıp üzerine sürüyoruz.
Susamı kavurup üzerine serpiyoruz , aynı şekilde çörekotunu.
Hafifçe susamların iyice yapışması için hamurun üzerine minik minik dokunuyoruz.
Buzluğa , derin dondurucuya 10-15 dakika dinlenmesi için hamuru koyuyoruz.
(Rahat kesebilmek, şekil vermek için)
Dinlenmiş hamuru çıkarıyoruz kesme aparatından yardım alarak kesiyoruz.
İsteğe bağlı kalıp kullanabilirsiniz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir parmak aralıklı olarak diziyoruz.
180 derece ayarlanmış fırında 18-21 dakika kadar pişiriyoruz.

(Hamurun bir kısmını zevkinize göre baharatlandırıp daha farklı çubuklar yaratabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder