HERKESE MERHABALAR
Nasılsınız bakalım ?
Umuyorum ve diliyorum ki bunu okuyan herkes çok iyidir.
Kerevizin her halini kesinlikle çok seven biriyim , oldukça besleyici faydalı bir sebze.
Bana göre içerisine un , yumurta giren her şey apayrı bir lezzetleniyor.
Kerevizin panesi nasıl olur ?
O kadar güzel oluyor ki mutlaka denenmeli bir tarif diyebilirim.
Kalamar seven biriyseniz tadı size biraz kalamarı anımsatabilir :)
Kereviz Pane
MALZEMELER
3 orta boy kereviz
1 adet limon
2 orta boy yumurta
1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için bir su bardağı yağ
HAZIRLAMA
Orta boy bir kaba soğuk su koyup içerisine limon suyunu sıkıyoruz.
Kerevizleri güzelce temizleyip bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz.
Bir kaba yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz.
Bir kaba galetayı koyuyoruz.
Bir diğer kaba da unu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Kerevizleri süzüyoruz ve önce una sonra yumurtaya en son olarak galeta ununa bulayıp kızmış olan yağa atıp kızartıyoruz.
Çıtır çıtır olan kerevizleri servise alıyoruz.
İsteğinize bağlı sarımsaklı bir tarator sos yapıp servise eşlik ettirebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
xoxo ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder