20 Ekim 2016 Perşembe

Zencefilli Kurabiye

HERKESE MERHABA

Yeniden herkese kocaman bir Merhaba!
Umuyorum ki bu yazıyı okuyan herkesin sağlığı , sıhhati ve birazcık bile olsa keyfi yerindedir.
Yakın bir zamanda yapmış olduğum ve sonucundan çok memnun kalıp sizlerle paylaşmak istediğim zencefilli kurabiyem.
Sizi bilmem ama ben bu tarz kurabiyeleri kahvenin yanına eş olarak çok yakıştırmaktayım.

Zencefil ve tarçının muhteşem uyumuyla etrafa mis kokular saçılması gerçekten huzur verici.
Aynı zamanda tarçın ve zencefil şekerinizi dengeleyecektir.
Geçelim hemen tarife :)



ZENCEFİLLİ KURABİYE

MALZEMELER

100 gr tereyağı
Yarım su bardağından iki parmak fazla pudra şekeri
1 cimdik tuz
1,5 yemek kaşığı pekmez
1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLAMA

Oda ısısındaki tereyağını pudra şekeri ve tuzu özdeştirelim.
(Tuz kullanmamızın sebebi kurabiyemizin tazeliğini koruyacaktır.)
Pekmezi ilave edip karışıma yedirelim.
Geri kalan un , kabartma tozu , zencefil ve tarçını başka bir kapta eleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş karışımımıza ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla ne çok kalın ne çok çok ince olacak şekilde açıp , dilediğiniz şekilde kalıplandırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12-14 dakika kadar pişirelim.
Servise alalım.
Dilerseniz kavanozda saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.


Keyifli günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder