21 Ekim 2015 Çarşamba

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI



HERKESE MERHABALAR
Konserve veya kavanoz olarak çok tercih edilen közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş patlıcan gerçekten sevilen meze türleri arasında oldukça seviliyor. Bende zaman zaman severek tüketiyorum. İkisinin de yapımı gayet kolay ve hemen hemen aynı olan bu tarifleri, kırmızı biber bir diğer adı ile paprika biberini ele alarak bir adım atacağım. Daha fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum.

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

*MALZEMELER*
15 adet paprika biberi (kırmızı biber)
5-6 diş sarımsak
1 adet limon
Göz kararı sızma zeytinyağı
Tuz , karabiber , fesleğen , nane
Maydanoz

*HAZIRLAMA*
Biberleri güzelce yıkayıp herhangi bir fırın borcamı veya tepsisine diziyoruz , dilerseniz yağlı kağıt kullanarak bu işlemi sürdürebilirsiniz. 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar közleme işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu işlemi ocakta da uygulayabilirsiniz fakat direkt ateş ile temas edeceği için çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum ve elinizi de rahatlıkla yakacağınız bir yöntem olacağı için kesinlikle fırında yapmanız çok çok iyi bir tercih olacaktır. Közleme işlemi sona erince biberleri soğumaya bırakıyoruz. Soğuma işleminden sonra biberlerin üstündeki kabukları güzelce soyuyoruz. Ortasından bir bıçak darbesi ile açıp tamamen sırt üstü hale gelecek şekilde seriyoruz ve acılık vermemesi açısından bıçağın ters tarafı ile çekirdekleri sıyırıyoruz.
İstediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Sarımsakları tuz yardımı ile havanda dövüyoruz.
Limon , zeytinyağı , sarımsak , fesleğen, karabiber , nane ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak taze maydanoz , nane ilave edip salatanıza renk katabilirsiniz.
        
                                                                                 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder