19 Ekim 2015 Pazartesi

SOĞUK GÜNLERİN ŞİFALI İÇECEKLERİ



HERKESE MUTLU AKŞAMLAR
Malumunuz yavaş yavaş havaların soğuması ile , raflardaki kısa kolluların yerlerini uzun kollulara devretmesi ile ,ince pikeler yerine yorganların çıkarılması ile kışa giriş yapmış bulunuyoruz. Tam hastalık havası dediğimiz durumun içinde bulunuyoruz. Benimde vücudunuzun direncini kaybetmemesi, daha bağışıklık sahibi olmanıza yardımcı olacak küçük önerilerim olacak. Akşam üzeri film seyrederken veya bir şeyler okurken içeceğiniz her hangi bir bitki çayı , salep veya sıcak çikolata size farkında olmadan bir çok fayda sağlayacaktır.
Salep en faydalı kış içeceklerinden ve iç ısıtıcı olan güzel bir tercihtir. Bunun yanı sıra bir çok faydası bulunuyor. Vücudun ısınmasını sağlıyor ,öksürüğe karşı savaşıcıdır , göğsü yumuşatır , bayanların özel zamanlarında rahatlatıcıdır , hazım kolaylaştırıcıdır , bağışıklık sahibi olmaya yardımcıdır. Salebinize tercihen koyacağınız tarçınında bir çok faydası bulunuyor bunlardan bir kaçı strese ve baş ağrısına iyi gelmesi ,boğaz ağrısına iyi gelmesi ,hafızayı güçlendirmesi ve yağ yakıcı özelliği olması olarak söyleyebilir artı olarak daha bir çok faydası olduğunu belirtebilirim.
Tercihinize bağlı olarak salep sevmeyip onun yerine sıcak çikolatayı tercih ediyor olabilirsiniz. Bu içecekte salep kadar faydalıdır. Boğaz kaşıntısı önleyici ,yorgunluk giderici , sakinleştirici , mutluluk verici gibi çeşitli faydaları vardır.
Bunların dışında bitki çaylarının her çeşidinin saymak ile bitmeyecek kadar faydası bulunmaktadır. Tercihinize bağlı olarak  istediğiniz çeşidi seçip rahatlıkla içebilirsiniz ve bu hastalık havası durumlarında  kendinize bir iyilik yapmış olursunuz. Aklınıza takılan her hangi bir konu hakkında bir yorum bırakmanız yeterli olacaktır , çook teşekkür ediyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder