14 Ekim 2015 Çarşamba

PESTO SOS



Herkese Merhabalar
Benimde çok sevdiğim bir sos olan, çok lezzetli bulduğum aromasının o ferah kokusunun hoşuma gittiği, yapmaktan ve kullanmaktan çok hoşlandığım pesto sos tarifi yazacağım.
Ana malzemesi fesleğen olan bu sos, Kuzey İtalya'da bulunan Genova şehrine dayanan çok popüler olan bir sostur. "Pesto" kelimesi, geleneksel olarak eskilerden havanda ezilerek yapıldığı için; İtalyanca ezmek-dövmek anlamına gelen "pestare" fiilinden türemiştir.Fesleğen gerçekten çok faydalı bir bitki olup sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatıcı ,enerji verici , iştah açıcı özelliği vardır , öksürüğü , baş ağrısı ve dönmesini keser , selülit şikayetlerini azaltıcı ve daha bir sürü yararlı faydası bulunan mucizevi bir bitkidir.
Dilerim ki sizlerin de hoşuna gider ve deneyip bu güzel sosa bir şans verirsiniz.
Daha fazla uzatmadan hemen tarife geçelim :)


PESTO SOS

*MALZEMELER*

2 su bardağı fesleğen yaprakları
45 gr çam fıstığı
2-3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı rende parmesan (Tercihen tulum peyniri veya eski kaşarda olabilir)
10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
İsteğe bağlı karabiber , tuz

*HAZIRLAMA*

Fesleğenleri güzelce yıkayıp yapraklarını ayıklayıp sirke ile iyice arındırıyoruz.
Çam fıstıklarını tavada hafifçe kavuruyoruz.
Bütün malzemeleri rondodan veya herhangi bir mutfak robotundan güzelce çekiyoruz.Kıvamına göre isteğe bağlı biraz daha zeytinyağı ilavesi yapabilirsiniz.İşte pesto sosunuz hazır !

Bu güzel sosu taze bir şekilde ve kolayca hazırlamak işte bu kadar pratik.Yapmış olduğunuz makarnalar da , çeşitli yemeklerde , ızgaralarınızda rahatlıkla kullanabilir lezzetlendirebilirsiniz.Sosunuzu bu şekilde kavanozda buzdolabınızda yaklaşık olarak 7-8 gün muhafaza edebilirsiniz. 
                                                                                        Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder