14 Ekim 2015 Çarşamba

OREOLU BROWNİE

HERKESE MERHABALAR

Tekrar merhabalar ve sayfama hoşgeldiniz. Bu ilk yazım olacak ve ben ilk yazımda sizlerle bir tarif paylaşmak istedim benim çok sevdiğim bir tarif umarım sizde uygularsınız ve hoşunuza gider.
Vaktinizi ayırıp zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Şimdi gelelim tarifimize;

OREOLU BROWNİE

*MALZEMELER*

3 yumurta + 1 adet yumurta sarısı
2/3 toz şeker
200 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata (Bitter sevmiyorsanız sütlü de kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu( 10 gr )
2 paket vanilya ( 5gr + 5gr : 10gr)
1 çay bardağı un
2 kaşık kakao
1 çay bardağı un
Sıvıyağ
2 paket kadar Oreo bisküvi

*HAZIRLAMA*
Öncelikle 3 yumurta ve artı 1 yumurta sarısını güzelce köpürene kadar orta devirde çırpıyoruz.
2/3 yani yaklaşık olarak 11-12 yemek kaşığına tekabül eden toz şekerimizi de ilave edip tazeliğini koruması için bir cimdik de tuz ekleyip şeker ile yumurta iyice bağdaşana kadar tekrar çırpıyoruz.
Oda ısısında yumuşamış olan tereyağımızı da ilave edip yine çırpıyoruz.200 gr bitter çikolatayı ben-mari usulü eritiyoruz, isteğe bağlı 100 gr sütlü 100 gr bitter de kullanabilirsiniz.Erittiğimiz çikolatayı karışıma ekliyoruz.1 çay bardağı un , 2 kaşık kakao , kabartma tozunu ve vanilyayı da karışıma ekleyip çırpıyoruz.Çok katı olduğunu düşünürseniz kıvamı daha yumuşak bir hal alana kadar süt ekleyebilirsiniz.Kare bir borcamı sıvıyağı ile güzelce yağlıyoruz ve karışımımızı döküyoruz. Oreolu bisküvileri ister kırarak ister bütün olarak karışımın üzerine serpip diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece olan fırında 25-30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Piştiğinden bir kürdan yardımıyla kontrol edip sunum için soğumaya bırakıyoruz.Dilerseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz.
                                                                                                    Afiyet olsun..








2 yorum: