19 Nisan 2016 Salı

DOMATES ÇORBASI

HERKESE MUTLU GÜNLEER
Herkese huzurlu sabahlar olsun.
Diliyorum ki herkes iyidir , sağlığı sıhhati keyfi yerindedir. :)
Her ne kadar yoğun olmayan sakin bir kitleye bloğumun ev sahipliğini yapsam bile bundan çok mutlu oluyorum + olarak belirtmek istedim.
Şuan bu kadarız ama bu böyle kalacağız anlamına gelmiyor , nasıl olsa hayat bize hiç beklemediğimiz ummadığımız anlarda sürprizler yapmayı seviyor :)
Her bir yeni güne yepyeni umutlarla açıyoruz gözlerimizi , dilerim ki herkesin kalbindeki istekler birer birer gerçekleşir :)

Gelelim yazımıza;
Temel çorbaların vazgeçilmezi olan çoğu kişinin bayıla bayıla tükettiği , üzerine kruton veya bol kaşar rendesi ile renk sıçrattığımız domates çorbasına.


Çok sevilen çorbalarım arasında kendisi , yapılışı da gayet basit daha da fazla uzatmadan tarife geçelim.

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER
5-6 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı
Lezzetlendirici bulyon (isteğe bağlı)
1 küp şeker
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı süt
Karabiber
Muskat
Tuz
Nane, fesleğen

HAZIRLAMA
Öncelikle bir kıvam arttırıcı altın renkli roux (ruğ) hazırlamak ile başlıyoruz.
Bunu nasıl yapıyoruz ?
Tereyağını bir güzel eritip üzerine un ekliyoruz ve un kokusu çıkana kadar rengi altın rengini alana kadar kavuruyoruz.
Domateslerimizi ister rende ister rondodan geçiriyoruz.
Roux ya domateslerimizi ekleyip karıştırıyoruz bu aşamada bir küp şeker ekliyoruz , domatesin asidini dengelemesi sebebiyle ardından isteğe bağlı salça eklenebilir ve bir tablet tercihe bağlı bulyon ekleyebilirsiniz.
Domatesleri de bir süre kavurduktan sonra üzerine 5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz karıştıra karıştıra kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra tamamen pürüzsüz bir çorba istiyorsanız blender dan geçirebilirsiniz.
Bu işlemden sonra tekrar ocağa alıp 1-2 dakika kaynatıyoruz , kaynadıktan sonra sütü (bu aşamada birazcık muskat koymanız eğer un kokusu var ise bunu engelleyecektir artı olarak lezzetlendirecektir) ekliyoruz.
İsteğe bağlı baharatlar eklenip sunuma alabilirsiniz.

Afiyet olsuun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder