26 Nisan 2016 Salı

TOMBİŞ GİRİT KABAĞI DOLMASI

HERKESE KEYİFLİ GÜNLER
Herkese Merhabalar !
Diliyorum ki herkesin sağlığı , sıhhati , neşesi , keyfi birazcık bile olsa yerindedir :)
Gelelim yazımızın kahramanına ;
Yaprak sarması olsun , patlıcan dolması olsun , biber dolması olsun çeşitliliği seven biriyim hatta kabak dolmasını biber dolmasından daha çok seviyorum diyebilirim :)
Yine yapımı çok pratik ve hem dışını hem içini değerlendirebileceğiniz kabak dolması tarifi paylaşmak istedim.

Umarım ki hoşunuza gider :)

TOMBİŞ GİRİT KABAĞI DOLMASI

MALZEMELER
8 adet girit kabağı
Dereotu
2 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
10 kaşık pirinç
Salça
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz
1 çay kaşığı şeker
Domates
Zeytinyağı

HAZIRLAMA
Kabakları dikkatlice oymakla işe başlıyoruz.
Güzelce yıkıyoruz.


Kapaklarının uç kısımlarını düzgünleştiriyoruz.
İç harcını hazırlamaya geçiyoruz.
Pirinci nişastası iyice gidene kadar yıkıyoruz.
Bir karışma kasesine alıyoruz , soğanları ve sarımsağı toplu iğne başı doğruyoruz ilave ediyoruz.
 Şeker , karabiber , pul biber , nane , tuz , salça , nar ekşisi ,zeytinyağı , ve ince doğranmış dereotunu ekleyip bir karışım elde ediyoruz.

.Kabaklarımızı iç harcımız ile dolduruyoruz.

Pirinçler pişip şişeceği için çok fazla doldurmayın.

Hepsini doldurduktan sonra domatesten kabakları kapatmak için şapkalar kesin ve kabakların tepelerini kapatın.
Artı olarak kabakların tepelerini de üzerine sıkıştırın ve tencereye dizin.
Her kabağın üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Bir tutam tuz atın.
Sıcak salçalı suyu kabakların üzerini geçecek kadar dökün.
Önce harlı ateşte sonrasında kısık ateşe yakın bir ölçüde kabaklar ve iç harcı yumuşayıncaya kadar kontrol ederek pişirin.
Piştikten sonra biraz soğumaya bırakıp servise alın.
Servisi için sarımsaklı yoğurt yapabilir , dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Mutlu günler :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder